maandag 26 april 2010

Vlaggetjes voor vriendinnetje

Een tussendoortje voor een lief vriendinnetje dat binnenkort op een lentefair staat: een vlaggenlijntje in frisse voorjaarskleurtjes met een cadeauzakje eromheen. Erg leuk om te maken (zeker met een locker)!
















woensdag 21 april 2010

Paars/wit setje is af!

Het Lummelrockje heeft een bijpassend shirtje gekregen (FM Antonia) plus een legginkje (Ottobre Lola). Perfectionistisch als ik ben, ben ik over dit setje wonderlijk genoeg erg tevreden. Het staat ook super schattig. Van de Feliz heb ik de overjurk/schort af, nu door naar de onderjurk en... de roezels!

dinsdag 13 april 2010

De uitdaging

Omdat ik het patroon al een hele tijd heb liggen en er maar niets mee doe, heb ik mijn eigen stok achter de deur gefabriceerd door een uitdaging te starten op Sancho. Patroon ligt klaar, stoffen zijn uitgezocht. Actie!

Ruzie met tricot

Zo ontzettend leuk vind ik ze, shirtjes, jurkjes en tuniekjes van tricot! Maar oh oh oh, wat een ruzie maak ik met dat rekbare goedje... Dit keer heb ik niet een flink aantal tricotnaalden kapot genaaid, maar heb ik iets verkeerd gedaan met het hals- en strikbandje. Aan de ene kant flink uitgerekt vastgezet, vervolgens aan de andere kant met rekbare steek vastgezet. Resultaat: een rimpelend, lubberend bandje! Dat eigenlijk ook nog iets te smal is. Al doende leert men, dus ik ga maar snel weer wat doen dan.

Knippiejurkje

Het nepoverslagjurkje uit de Knippie februari/maart 2010. Het stofje had ik al een tijdje liggen, maar wat ermee te doen? Het bovenlijfje is van dikke tricot. Het is een wat vreemde foto, maar het idee is wel duidelijk toch?