donderdag 30 december 2010

Kerstsetje


Dit setje had ik niet bewust gemaakt om te dragen met kerst, maar stond Roos 1e kerstdag wel erg leuk! Het rokje is de BK3335, het shirtje had ze al (en hangt 's avonds om 20 uur heel charmant half uit haar rok ;) en het bolerootje is er een uit een oude Knippie die ik al eerder maakte.

dinsdag 14 december 2010

Kiezelig setje


De stofjes had ik al een hele tijd in huis, de hoogste tijd dus om ze eindelijk te verwerken. Het shirt is een Antonia, het rokje een BK3449 en de legging een Roos5011.

ABC108 op modelletje


zondag 5 december 2010

Kraamcadeau

Voor ons nieuwe neefje maakte ik een waskussenhoes (op de foto ligt hij op Roos' commode) en een stoffen hartje. Samen met 2 rompertjes en sokjes lag dit op het zittinkje van een stoeltje, waarvoor een kennis plakletters sneed. Ik was erg tevreden met het resultaat en de kersverse ouders vonden het ook erg leuk.

Antonia (maar dan ietsje langer)

Ik had zin in een snel projectje, dus in 1 avondje een verlengde Antonia gemaakt van sweatstof. Ik heb ook ontdekt dat ik met mijn lockmachine rolzomen kan maken (of kunnen ze dat gewoon allemaal??!), dus dat moest even flink getest en toegepast worden. Hij staat Roos erg leuk, ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat deze sweatstof nauwelijks rekt, dus ze zal hem niet zo lang passen...

Ai, nieuwe verslaving!

Roos kreeg van Sinterklaas haar eerste echte pop. Ik was al losgegaan in het zoeken/aanschaffen van poppenkledingpatroontjes wat resulteerde in mijn eerste Babyborn mutsje en broekje. Leuk om te maken!

Pompom als zwarte piet

Na het sintoutfitje voor Pompom in groep 2 was de beurt aan een zwartepietenpakje voor Pompom in groep 1. Gevalletje kleine moeite, veel plezier (voor zowel mij als de kids).

Uit de kast

Mijn lappenkast welteverstaan... Nog altijd aan de UWYH en van Stenzo roosjestricot van afgelopen zomer een tuniekje/jurkje voor mezelf gemaakt. Hij valt best wijd van onderen, even kijken of hij leuk staat met een fuchsia longsleeve, anders verwordt hij tot rokje.

Stipjes voor mezelf

Mijn allereerste creatie voor mezelf is een overslagjurkje van zwarte tricot met witte stipjes. Ik heb hem inmiddels al vaak gedragen. Voor de opmerkzame mensen onder ons: 't is geen zogeheten 'drol' want de linker kant was een stuk mooier dan de rechter...

Setje Klein Oland en Ottobre legging

Deze donkerblauwe tricot heb ik al een jaar en nu dan eindelijk voor 3/4 verwerkt in een Klein Olandje en een Ottobrelegging met Scandinavische, natuurlijk weer eens onuitspreekbare, naam. Leuk aan de legging vind ik de plooien net onder de knie.

Dat schiet op!

Voor twee van m'n jongens heb ik nieuwe dekbedhoezen gemaakt. Da's mooi weer -/- 9 meter in het kader van UWYH! ;)

ABC telt u mee?

Dit is het eerste ABC-patroon dat ik gemaakt heb. Gelukkig was ik al gewaarschuwd dat de beschrijvingen meestal niet geweldig duidelijk zijn, zo ook bij deze. Het was vooral een kwestie van heel veel knip- en stikwerk en het wegleggen van de beschrijving et voila, de jurk was af. Hij staat Roos geweldig leuk! (Met een knalroze longsleeve en maillot eronder.) Ik heb hem even uit de wasmand gevist om op de foto te zetten, normaal istie ietsjes minder gekreukt. ;)